dinsdag 28 september 2010

Quiltpatronen





Elke week krijg ik in mijn mailbox een mail van allpeople.com, zie de button naast dit blogje. Hier staan vaak nieuwe patronen in. In iedergeval leuk om ideeën op te doen. Ik heb mij één keer aangemeld en dan kun je ook de patronen uitprinten. Dit zijn allemaal voorbeelden van wat je kunt maken!






Fijne week!

Groet, Hennie

zondag 26 september 2010

Bijna, Bijna, Maar nog niet helemaal!


Mijn Herfstquilt is bijna af.  Nou ja, quilt, het is nu een patchwork en appliceerwerkje. Het quilten moet nog. Maar ik denk erover om, of de quilt vast te zetten met knoopjes, of met de hand door te pitten. Zodat ik het de volgende herfst klaar heb. Want met de hand, dat gaat bij mij misschien geen eeuwen, maar wel een hele tijd duren!
Ik vind het wel mooi geworden. Ga hem in iedergeval nu tot aan het eind van de herfst op de bank leggen bij ons in de kamer.


Onze zoon Tristan wordt morgen 10 jaar, en omdat er morgen bijna niemand kon komen hebben we vandaag zijn verjaardag gevierd. Gelukkig was het vanmiddag mooi weer en konden ze heerlijk buiten spelen! Dit is een oude foto van 2 jaar geleden, die van vandaag is niet goed gelukt! (de foto dan, het gebak smaakte prima!)

10 jaar geleden lag ik in het ZH, had de bloeddruk te hoog. Alles is gelukkig goed gekomen! Het was een wel een spannende tijd. Maar als je dan zo'n klein kereltje in je armen hebt, ben je (bijna) alles weer vergeten!


Ik wens jullie een fijne  week!
Groet, Hennie


zondag 19 september 2010

Herfst



Het begint al aardig herfst te worden, vooral bij ons thuis. Gisteren even naar de kringloop geweest bij ons in de buurt. Twee leuke mandjes gekocht en een dienblad voor de herfstpompoenen, bladeren en kastanjes en alle andere herfstspulletjes. De meeste dingen komen bij ons uit de tuin, de rest hebben we vanmiddag verzameld in het bos. Het was er heerlijk, de jongens hebben zich prima vermaakt. Helaas had ik geen fototoestel bij me, maar we hebben heel wat kabouterfamilies gezien in alle paddestoelen. Nou ja, gezien is een te groot woord, maar de jongens vonden wel dat de kabouters er konden wonen!
Gisteren en vandaag nog bezig geweest met mijn hefstquilt, hij vordert al aardig. Deze week zal ik proberen een duidelijke foto te maken.
 Bij mij is het net als bij onze jongens:  is het weekend nu al weer voorbij? Tja morgen weer  naar school en gewoon weer aan het werk!



Vier applicaties heb ik af, nu ben ik bezig de
blokken aan elkaar te zetten


Fijne week!

Groet, Hennie

zondag 12 september 2010

Wandeling, quilt en nieuwe tas.

Afgelopen week toch nog het één en ander kunnen doen, ondanks een zieke thuis. Niks ernstigs, hoor.
Maar als je zo'n erge nekpijn hebt dat je niet meer in bed kunt liggen, ga je,je toch wel een beetje zorgen maken! Maar man Arjan is gelukkig weer wat opgeknapt!

Vorige week zondag met de jongens nog een wandeling gemaakt bij het bos, heerlijk. De jongens wilden eikels verzamelen, maar er zijn er heel weinig dit jaar? Ze gebruiken ze om mee te spelen met hun siku-speelgoed.





Maandag was een nichtje van ons jarig, en ze wilde graag net zo'n tas als dat haar moeder had gekregen.
Dus deze gemaakt, ik had al wel wat voorbereiding getroffen, maar zondag avond moest hij toch nog afgemaakt worden! Maar het is gelukt! En ze vond hem erg leuk.


Dit was een broek met extra zakken, hier heb ik weer een klein tasje van gemaakt. Om te tas wat gezelliger te maken. Hier een bloemetje op gemaakt van de binnenstof van de tas.














Vandaag aan mijn herfst-quilt gewerkt. Het begin is er, ik doe het wel op de naaimachine. Met de hand is misschien veel mooier, maar ik vind het nu ook leuk worden,en daar gaat het tenslotte om.

Nog genoeg te doen deze week want ik zou wel erg graag hier een mooie quilt van maken. Ik ga trouwens de quilt niet helemaal volgens het patroon maken. Ik ga 4 blokken appliceren en hier patchwork blokken tussen zetten en doorstikken met de machine, is de bedoeling.


Fijne week!

Groet, Hennie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails