maandag 28 maart 2011

Stoffenspektakel, met veel gezelligheid!

Afgelopen week hadden we nogal veel feestjes! Nou ja, zeg zelf er zijn ergere dingen, toch?
Maar na 2 feestjes vind ik het ook altijd erg leuk, om heerlijk thuis te zitten! Dus van een beetje creatief bezig zijn,is deze week weinig gekomen.


Wel 2 Australische patchworktijdschriften besteld en gekregen. Wat zijn ze mooi, hé!
Deze Beer staat in één van de bladen, die ga ik  zeker maken!




En mijn moeder bracht nog wat gekleurd katoen mee, voor een klein haakwerkje.
Zondagmorgen om 9.00! (Eigenlijk 8.00uur) zijn we al vertrokken naar Deventer, daar was het stoffenspektakel. Inderdaad erg veel stof, erg mooi allemaal. En het was ook nog eens prachtig weer, beter kon niet! Maar ik heb het erg bescheiden gehouden, en niet zo veel meegebracht, goed hé! De gekleurde stof wordt een rokje met 2 verschillende stroken eraan, patroon staat in de Knip van maart
Samen nog heerlijk koffie gedronken op een teras, het was echt overvol!
Tristan had ook een partijtje, hiervoor een knuffeltje gemaakt, waar hij het geld in kon doen. Het was voor een meisje, en Tristan had nog wel even zijn twijfels, is het wel stoer genoeg?
Maar het meisje vond het zo'n leuk cadeautje, dat ze het niet wilde verknippen! Ze ging wel een keer voorzichtig een naadje los maken! Leuk, hé!

Omdat ik altijd had gereden naar de Moulage cursus, kreeg ik nog een mooie handdoek!



Fijne week!

Groet, Hennie

zondag 20 maart 2011

Moulage, Cake en Gefreubel!

Afgelopen zaterdag hebben we de laatste curcus dag gehad van de Moulage. Het was wel weer super leuk en natuurlijk gezellig, samen met 8 andere dames lekker bezig zijn met stof en leuke creaties maken.
Deze keer hebben we verschillende soorten kragen gemouleerd op de paspop. Het mouleren is eigenlijk een patroon maken voor een jurk of ander kledingsstuk door de stof zo op de pop (wel in de goede maat) te vormen dat je een perfect zittend patroon krijgt.
Je kunt natuurlijk ook gewoon een patroon uit de knip uittekenen, maar vaak moeten er dan aanpassingen gedaan worden, omdat niet iedereen een standaard figuur heeft.
Vroeger werd alle kleding op deze manier gemaakt. Er is mij verteld, pas toen de confectie kwam dat dit niet meer gebeurde. Toen werden er patronen gemaakt en alles in een bepaalde maat gemaakt. Productie was  vanaf toen het motto.
Deze creatie is ontworpen door een mede cucist, de foto is
nogal wazig geworden (sorry) .

Even tijd voor een lekker plakje cake! We hebben een  nieuwe oven! Geweldig, super, ik ben er erg enthousiast over zoals je kunt lezen. Ik kan (weer)
cake, broodjes, pizza, appeltaart etc. bakken! En gelukkig is onze weegschaal kapot gegaan!


Voor de modinnette curcus moet ik een aantal op schaal gemaakte proefmodelletjes maken. Dit vind erg leuk om te doen, lekker prutswerk! Alleen het tekenen.........help..... volgens mij moet ik me hier toch maar eens goed in verdiepen.


De modelletjes worden gemaakt van vliezeline, en met de hand gemaakt. Dit is een jasje met een sjaalkraag. Voor volgende week staat een reverkraag op het programma!
Een vriendin van mij en haar man waren 12,5 jaar getrouwd, en ik heb een hartjes slinger bij in de envelop gedaan. Een persoonlijk
kadootje!




Dit was het gefreubel voor deze week!

Fijne week!

Groet, Hennie


PS: De spellincontrole doet het op een of andere mystrieuze wijze niet meer, en het uploaden van de foto's duurt echt erg lang, weet iemand hier een oplossingen voor? BVD.

zondag 13 maart 2011

Jasje, en Kunstenaars leerlingen

Dit jasje van de buurvrouw had en flinke kraag, daarom droeg ze dit eigenlijk niet meer. Ze wilde graag een kraag met wat minder volume. Na wat denkwerk, hoe pak ik dit aan?? Is het uiteindelijk voor elkaar gekomen. De hele kraag eraf gehaald, wat kleiner gemaakt. En er andersom er weer aangezet.. De onderkraag boven, in de bovenkraag zaten allemaal witte streepjes, omdat dit spijkerstof is. De staander uit de kraag gehaald, zodat de kraag wat platter ligt.
Alles uit elkaar gehaald, en weer op maat geknipt.



En dit is het resultaat geworden. Nu ik de foto bekijk, zie ik dat de rever niet helemaal goed zit. Maar een nieuwe foto wordt lastig...... Dan zou ik eerst naar mijn buurvrouw moeten gaan voor een nieuwe foto........ Het bandje wat langs de rever zit, doorgestikt met dik jeans-garen, dat was nog even lastig. Weet iemand hoe je dit anders zou kunnen doen? Verder ben ik tevreden met het resultaat. De buurvrouw ook, dat is natuurlijk het belangrijkste!! Een leuk project!

Mart en Tristan zijn op school aan het verven geweest. Ik vind het prachtig geworden! Eén Juf op school is kunstenares, zij geeft dan ook deze tekenles. Ze maken dan ook de prachtigste dingen, dit is er één van.


Gemaakt door Mart (6jaar)
Gemaakt door Tristan (10 jaar)
De Marie -Clare  kreeg ik van een mede cursist van de Modinette cuscus. Leuk, hé  Een heerlijk blad, en erg leuk zomaar een kadootje!


 Eén bladzijde uit de Marie Claire, hier zijn ze ook
geinspireerd door het verven.


Beer Bruno ligt nog steeds in de wachtkamer............
Hij heeft engelen geduld.......   gelukkig.....



Fijne week!!

Groet, Hennie

zondag 6 maart 2011

De Tas, De Hut,en nog wat Patronen...



De afgelopen weken bezig geweest met een nieuwe tas.  Een hele tijd wilde ik dit al graag maken, maar had nog geen inspiratie om het uit te voeren. Na allerlei voorbeelden te hebben bekeken, had ik voor mezelf een patroontje gemaakt, en eigenlijk zouden er vogels op komen! Maar naarmate de tas vorderde werd het toch een grote bloem, met een gehaakt konijntje erbij. (Dat was ook nog een gefreubel, maar wel erg leuk om te doen). Maar het is gelukt! In de vakantie vorige week  (vorige week? het lijkt wel een maand geleden....) de tas afgemaakt!






De tas lijkt wat lichter op de foto!
Toch eens op zoek naar een andere fotografe?


 Ik ben erg blij met mijn de tas, heb hem helemaal in het blauwe tint gehouden. Al met al vond ik het nog wel een heel project, maar het is gelukt! 


Het resultaat: De schoudertas!


Even wat anders....het is zulk prachtig weer......mag het al......

Voorjaaar, want het voooorjaaarr!!!lalalallaallalalala, want het is voooorjaaaar! (Het is maar
goed dat er geen geluid bij zit!!!


                                                                                                   
 In het boek Sacs,  assesiores en mini quilts staan prachtige foto's met ideeén.

Deze kleuren zijn mijn favoriet! Met duidelijk uitleg en foto's om het te maken!



Tristan en zijn vrienden zijn een hut aan het maken in het bos, nou dit is het! De jongens zijn hier bezig om de ophaalbrug naar beneden te halen! Het begint meer op een Vesting te lijken! De gracht is in de maak!

 In het bos stonden natuurlijk ook sneeuwklokjes!


Af en toe kijk ik of er nog mooi patronen te vinden zijn( Ik heb helemaal niets meer om te maken!! Ahum) Zo kwam ik op een Italiaans blog Country Painting  met  een web-winkel Country Dreams.
Hier hebben ze ook een online tijdschrift op staan, met leuke patronen die je kunt uitprinten (en maken!)
Er staan leuke ideeén tussen, alleen Italiaans kan ik nog niet. Je kunt het wel vertalen, alleen kun je dan de pdf niet uitprinten.



Fijne week!

Groet, Hennie




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails