maandag 30 augustus 2010

Speldenkussentje


Ik heb een speldenkussentje voor mijn moeder gemaakt, met een paar koeien erop. Eerst de koeien erop gemaakt, daarna er een patchworkje van gemaakt. Hierna heb ik opgevuld met vulling en klaar! 










De kleurplaat van de Welkoop heb ik gebruikt als voorbeeld voor de koeien.




Hierop zie je de achterkant van het patchworkje, ik heb alles met de machine gedaan, behalve de koeien erop borduren niet.




Dit zijn mijn favoriete kleuren, rood, spijkerstof/blauw en wit, alleen de foto is wat minder duidelijk.


 
Fijne week!

Groet, Hennie

dinsdag 24 augustus 2010

Nieuwe Quilt?

Dit wordt mijn nieuwe quilt om te maken. Ik ben er mee begonnen, maar zou ik het voor de herfst nog afkrijgen?  Dit wordt wel heel hard werken! Morgen begint mijn curcus ook weer, doe een curcus voor modinette, erg leuk om te doen. Leer er ook patroontekenen, iets wat ik altijd al heb willen leren.
Het patroon komt uit een australian Homespun, een prachtig blad.
.






Ik had een giletje vermaakt, en had nog wat stukjes leer over.
Daar heb ik twee vingerhoedjes van gemaakt, zo probeer ik  alles weer gebruiken.




Het lijkt wel of ik erg zuinig ben! Soms ben ik dat ook wel, maar het leukste vind ik om te kijken of je van (bijna) niets nog weer iets kunt maken! 


Mijn moeder is jarig deze week en eigenlijk wil ik nog een speldenkussentje maken met koeien erop, eens kijken of het gaat lukken!

Fijne week!



Groet, Hennie 






maandag 16 augustus 2010

De tas is klaar!

De tas voor mijn zus is klaar, ik ben er erg tevreden over. Mijn zus was er erg blij mee. Ze gaat zelf de tas versieren met zelfgemaakte freubels, ze kantklost, haakt en doet aan frivolité. Eigenlijk alles met draadjes. Wat zij heeft met draad, heb ik met stofjes, grappig. Ik heb wel een sleutelhanger voor aan de tas gemaakt, dit is één van de mooiste dingen, de tas "gezellig"maken.
 









De sleutelhanger in de maak
   


 De binnenkant met extra vakje


Elke keer denk ik nu snap ik het met de foto's en het bijschrift, maar het lukt me eigenlijk nog steeds niet zoals ik het in gedachten had! Werken met stof is veel gemakkelijker.


Groet, Hennie





maandag 9 augustus 2010

Nieuwe tas in de maak.

Ik ben begonnen met  een nieuwe spijkertas, het is altijd even passen en meten. Dit omdat elke tas weer anders is, de een wat kleiner de ander wat groter. Je hebt geen patroon die je kunt gebruiken, wel een voorbeeld natuurlijk.
Vanavond nog even m'n blouse afmaken, dan kan ik morgen verder gaan met de tas.






Voor een vriendin heb ik een leren gilet wat ingenomen. Leer is altijd wat moeilijk te verwerken en niet mijn favoriete stof. Maar ik vond het wel leuk om te doen.



Het gilet van leer.




Nu ga ik snel weer achter de computer vandaan, anders komt de blouse nog niet af vanavond!

Groet, Hennie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails