maandag 22 november 2010

Over poppetjes, borduren en kerst

Wat een mooie poppetjes, hé . Ik heb een zwak voor poppetjes. Ik vind de meeste leuk! Alleen kan ze niet allemaal meebrengen? Toch? Maar deze kon ik echt niet laten staan! Een mooi winters tafereeltje.........

 Het vest...........

 







De mouwen van het vest, eerst er een stukje afgehaald. Daarna  er spijkerstof tussen gezet, met een bandje erover heen. Ik weet nog niet af het zo blijft. Ben er nog niet enthousiast over.

Voor de cursus ben ik alweer aan het borduren. Nu op stramien, echt stad en land afgezocht om aan stramien te komen! Het is in iedere geval absoluut niet in de mode, anders had het niet zoveel moeite gekost om eraan te komen. Maar het begin is er weer.

Met het blok van Joke ben ik ook bezig geweest voor Stitchting for christmas. Het gaat een quilt worden, maar misschien maak ik er geappliceerde blokken tussen. Vind het eigenlijk wel leuk om het net iets anders te maken als dat de ander heeft.

 De afgelopen week ben ik aardig verwend, ik kreeg zomaar van de buurvrouw een leuk kerst-mandje. Dit omdat ik haar kinderen wat vaker mee naar school had genomen toen zij ziek was! Ik was heel verrast want dat ik haar kinderen meenam vond ik eigenlijk heel logisch. Maar ik vond het super lief en ook nog ontzettend leuk!  Ook zijn we naar naar de Ladies night bij Intratuin geweest. Dit was ook gezellig, maar altijd wel erg druk.














Al met al een  leuke week!

Groet, Hennie

zondag 14 november 2010

Piet en zijn pakje



De knuffel Pompom wordt morgen verkleed als Piet. En dit is zijn pakje!

Deze week het pietenpakje afgemaakt, met cape, handschoenen, de zak, en kraag. Juf was er erg blij mee, en Pompom kan nu voor zwarte piet spelen op de kleuterschool!
Ik vond het super leuk om te maken. Het is gemaakt van allerlei restjes is het best een leuk pakje geworden. 
Pompom in zijn pietenpak.



De vorderingen van het Vest..........

De rits zit erin! Eindelijk kon ik de schaar erin zetten, nu het vest nog wat verfraaien. (Foto's volgen als het zover klaar  is)

 Er waren nog een aantal projecten die ik ook graag wilde doen..Voor de cursus modinette, heb ik 3 soorten kragen gemaakt. En het rokje maak ik opnieuw, want er zat net een blaadje bij het split achter. Niet mooi voor een examenstuk. Dus nieuwe stof gekocht nu zonder motief, geknipt en woensdag gaat de rits erin.




Al met al een drukke week! Wat leuk trouwens al die reacties op de Pincushion, super, super bedankt!


Fijne week!
Groet, Hennie

zaterdag 6 november 2010

PincushionSwap



Eindelijk, eindelijk, mogen we de Pincushion laten zien!  Al binnen een week nadat we een pincushionSwap Patner hadden gekregen kreeg ik de mijne! Een prachtige met heel veel verschillende kleuren pincushion! En super netjes in elkaar gezet! Ik vond het heel erg leuk dat iemand zoiets moois voor je maakt! Hilde super bedankt!!! En voor jou had ik er een gemaakt , zodat je nog eens aan Nederland terug denkt, nu je bijna in Brazillië woont!  Ik vond het een super leuk project, en ga nu eens kijken wat iedereen gemaakt heeft!



Fijn weekend!

Groet, Hennie

maandag 1 november 2010

Herfstvakantie

De trui die een vest gaat worden is nog niet af. Ik ben nog moed, tijd, lapjes ,bandjes en kantjes aan het verzamelen. Zou het wel wat worden? Of zal ik de trui zo maar zo laten? Nee, het gaat wel een vest worden.(wordt  binnenkort vervolgd)

 Het smockwerk is af!! Joepie, hier ben ik blij mee, en kan nu bij in de map voor modinette


 Mart en Tristan hadden vanmorgen nog geen zin om weer naar school te gaan, maar vanmiddag vonden ze het weer erg gezellig met hun vriendjes op school! In de vakantie hebben ze zich prima vermaakt, ze zijn nog naar het circus geweest. De tent stond bijna bij mijn ouders in de voortuin! Nou ze vonden het geweldig!



Met Pompom is het goed gegaan in de vakantie, hij vond het erg gezellig......... Het pietenpakje is in de maak, handschoenen, muts en de zak zijn al klaar.




Ik had nog wat foto's gemaakt tijdens een wandeling, deze week. De Herfstvakantie is weer voorbij............

Fijne week!!!

Groet, Hennie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails