woensdag 22 december 2010

Wonderlijke Witte Winter Wereld!

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig 2011!


Met het winterweer van nu denk ik nog wel eens terug aan mijn oma. Ze had altijd van die uitspraken waar ik toen en nu nog... wel lol om had! Zoals deze :Vroeger toen waren er nog winters!
Nou ik vind dat je nu ook wel kunt spreken van een echt wintersweertje! Gisteren de hele dag op pad geweest, maar de wegen zijn bij ons bijzonder slecht op wat plaatsen, het is glibberen en glijden.
Ik heb nog een paar kerstsokken gemaakt, super simpel, gewoon een kant en klaar patroon in elkaar stikken, maar ik vind ze wel leuk geworden!
Een beetje bont aan de bovenkant en klaar is het weer.De Kerstboom is uitgeknipt! Het is een patroon wat ik al een hele tijd had liggen, en om deze voor volgend jaar kerst klaar te hebben ben ik er nu alvast mee begonnen! Zelf vind ik het wel een mooie boom worden! Nu de rest nog.....


Schaatshoezen zijn nog gemaakt deze week. Bij ons in de buurt hebben we een leuke ijsbaan die zaterdag al open was. Wij hebben elke dag geschaats!(dus ik kan nu bijna niet meer lopen zooooon spierpijn!)  Maar ja, je moet er wat voor over hebben! Vanavond gaan we gewoon weer!
De jongens krijgen bij ons vandaag pas vakantie! Dus vanaf morgen lekker een weekje rustig aan doen.
Iedereen ontzettend bedankt voor alle reacties dit jaar! Erg leuk, en ga er zeker mee door volgend jaar!
Jullie ook toch?
Heel veel groeten vanuit hier en tot volgend jaar!!
Dit vind ik altijd erg leuk om te zeggen vooral op oudejaaravond,
 Tja iedereen zo zijn afwijkig, hé

Groet, Hennie

zondag 12 december 2010

Feestweek

Deze week hadden we bijna elke dag wel een feestje! Wij waren12,5 jaar getrouwd, we hebben deze dag gevierd door met de jongens en onze ouders te gaan eten. Op zich niet zo bijzonder, maar het was wel erg gezellig!
Wat je dan allemaal meer eet dan anders! Je zit dan toch veel langer aan tafel en praat veel meer.
En.......(cadeautje) Leuk, leuk........
Arjan en ik gaan naar Nick en Simon! Dit lijkt me echt super! We gaan niet zo vaak naar een concert, en wij zijn ook geen echt fans, maar vinden het wel leuk om hier naar toe te gaan.Een vriendin van mij was jarig, voor haar een paar mooie bloempotten met hyacinten erin gekocht, en ik heb nog een klein quiltje voor bij de kerstboom voor haar gemaakt. 

De rok voor mijn modinette opleiding is af! En alles is goed gelukt,zelfs het split aan de achterkant! (Daar heb ik geen foto van )

Oma was ook nog jarig deze week, 88 geworden! Voor haar een handdoek laten borduren met haar naam erop. Hier geen foto van gemaakt, maar ze vond het erg leuk!
De jongens kregen hun rapport deze week, ook dat was feest. Ze hadden allebeide een goed rapport. Met Mart gaat het goed op school, ook met lezen.(Gelukkig). Met Tristan gaat het ook aardig goed, hij had alleen voor spelling een 5, maar hij heeft dyslexie, oefend veel maar het gaat nog steeds niet makkelijk.

Al met al een leuke feestweek!

Fijne week!
Groet, Hennie

zondag 5 december 2010

Het vest.......

Het vest is klaar!Jawel mijn vest is af! Het heeft even geduurd, maar eindelijk kan ik hem aan. En ik vind het vest erg leuk geworden.  Het bandje met de roosjes er toch weer afgehaald. (Marian bedankt voor de tip). En de onderkant van de mouwen er andersom aangezet, zodat de blauwe band minder breed werd.
De zakken zijn gemaakt van het restje van de mouw, en wat restjes spijkerbroekstof en rood/geblokte stof van een blouse.  Knoopjes en nog een hartje erop gemaakt van een restje stof, en het vest is af!!
Ik had dus van allerlei lapjes verzameld voor het vest, maar hier niks van gebruikt. Zie ik nu op de foto!Ik kom toch altijd weer op de kleuren rood/blauw/crème uit!

Aan de ritssluiting heb ik nog een freubeltje gemaakt.
De zak aan de linkerkant.


De zak aan de rechterkant

Het hartje wat ik erop gemaakt heb.


 
Het was een leuk project, al heb ik er veel langer aan gewerkt dan dat de bedoeling was!
Sinterklaas........


Natuurlijk is Sinterklaas ook bij ons geweest. Eerst zijn Tristan en ik druk geweest om een suprice te maken voor een meisje uit zijn klas. En natuurlijk  met een gedicht erbij! Tristan vond het heel erg leuk, en spannend.
Mart vond het niet meer zo spannend, maar vooral leuk! Hij kon er echt van genieten. En hij had gehoopt dat Sint echt bij ons thuis zou komen, als ik dat geweten had van te voren.......
Nu heeft Sint ons wel een  brief geschreven en daarin beloofd volgend jaar wel te komen.....
Tristan en Mart vonden pakjesavond goed geslaagd en konden vandaag lekker spelen met het speelgoed. (Gisteravond  hebben we al pakjesavond gevierd)De trui die ik voor de beidde jongens wil maken heb ik uitgeraderd, nu nog op zoek naar een beetje tijd om ze te maken.


En wat was het lekker winterweer de afgelopen dagen!

Fijne week,

Groet, Hennie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails