zaterdag 23 april 2011

Over een Paspop en de Paashaas!

Dit is de paspop die ik vorige week van Jolanda heb gekregen.

We hebben elkaar leren kennen via onze blogs. Zij gebruikte haar  paspop op halve schaal niet meer, en vroeg of ik er interesse voor had. Tja, ik vond hem direct erg leuk, en zij vond het weer erg leuk dat ze er iemand blij mee kon maken.
Maar, we woonden bijna anderhalf uur rijden bij elkaar vandaan......dus....
En opsturen was eigenlijk ook geen optie.
Maar het toeval wilde dat Jolanda, samen met vrienden mijn kant op kwamen voor een dagje uit.
En ja, ze wilden de paspop wel even afleveren! Goed, hé!
Ik vond het erg leuk om haar te ontmoeten!

Jolanda, Super bedankt voor de prachtige paspop!


Mijn nieuwe bloempot! Een oud theepotje van m'n moeder. ( Dit is eigenlijk een grapje, ik zag het staan bij elkaar, en dacht volgens mij past het wel bij elkaar.) 



De paashaas is ook weer voor de dag gekomen, al een paar jaar geleden gemaakt. Maar zo met Pasen hoort het er weer bij.
Al staat hij natuurlijk niet op de tuintafel! Dat was alleen voor de foto!

Het borduren voor m'n modinette is nog niet af.
Ik hoef niet zoveel meer, en dit is dan ook het laatste wat ik hiervoor moet maken.Daarna is het voornamelijk oefenen met patroon tekenen.

En patroontekenen is niet mijn sterkste punt, geloof ik. De uitvoering, dat gaat wel lukken, maar dan moet het patroon wel goed zijn. Dus......gewoon doorgaan met oefenen...


Fijne Pasen!
Groet, Hennie



En dit was het paasproject van 2006!




zondag 17 april 2011

Pakketpost uit Zwitserland!!

Vorige week al verteld dat ik mee doe met de pincushion Swap. Deze week kwam het mooie pakketje uit Zwitserland al. Rita heeft een prachtig speldenkussentje voor mij gemaakt. Lekker fleurig, met zelfs de spelden er al op!

Op de achterkant stond dit geschreven.


Dit zat er allemaal in het pakketje. Een prachtige kaart met Heidi en Peter op de voorkant, heerlijke chocolade, en nog een pakketje met lapjes!!
Ik vond het super leuk, het leek wel of ik jarig was!
Rita, nogmaals super bedankt voor dit alles!!!
En natuurlijk Hilde en Hilde erg bedankt voor het organiseren van deze Swap!
En Hilde, jouw speldenkussentje ziet er ondertussen zo uit!!!!!
(Ha, Ha, herken je het nog wel?

De oven heeft weer overuren gedraaid bij ons, ik kreeg een pakketje Caramel-noten cakemix en nu moest dat natuurlijk geprobeerd worden. Nou ja, erg moeilijk om te maken was het niet. En het smaakte ook nog prima!

Met een plak Caramel- noten cake  gaat het haken van zo'n bloemetje toch een stuk makkelijker...........

Mijn speldenkussen is op weg gegaan naar Duitsland.
 Na een fietstocht, en nadat ik verschillende site's had bekeken over speldenkussentjes,had ik weer inspiratie om wat te maken. Dit is het geworden.
Ulla, heel veel plezier ermee!

Mijn zus is Jarig de 18e, maar vierd haar verjaardag vandaag alvast. We geven elkaar geen cadeau's meer, maar een aardigheid kan wel, toch?
Omdat ik toch in de ban van speldenkussentjes was heb ik voor haar maar een mini-formaat gemaakt.
Handig voor op vakantie? Of als sleutelhanger? (Zij is ook al zo crea-bea type)

Vandaag  een mini-paspop gekregen, erg, erg leuk!!
Zal er binnenkort een foto van maken en het verhaal vertellen hoe ze bij mij is gekomen!


Fijne week!

Groet, Hennie

zondag 10 april 2011

Inspiratie gezocht!!!




Na afgelopen week, mis ik de inspiratie die anders meestal altijd wel heb, om aan iets leuks te werken of aan te beginnen.

Nu is dit eigenlijk niet zo'n probleem, ik heb geen op geen opdrachtgevers of zo die op mijn creaties wachten! Gelukkig!  Maar ik heb me opgeven bij Hilde, zie zijkant van mijn blog, voor het maken van een speldenkussen voor iemand anders. En deze moet wel voor de17e op de bus.
Erg leuk project, vorig jaar heb ik een speldenkussen voor Hilde gemaakt, en zij een voor mij.

Omdat zij naar Braziel ging verhuizen heb ik een ' Hollands"speldenkussen voor haar gemaakt. 



Hilde heeft voor mij een super fleurig speldenkussen gemaakt. Helemaal in de sfeer van ook de prachtig quilts en dozen die zij maakt.

Ik ben al wel begonnen met een speldenkussen voor Ulla uit Duitsland, maar het gaat toch nog wat anders worden. Vandaag ga ik me maar eens bezighouden meteen andere favoriete bezigheid van mij. Tijdschriften, oud of nieuw, dat maakt niet uit misschien komt er dan wel wat inspiratie wel terug!


Ik wens jullie een fijne week!

Hennie


donderdag 7 april 2011

Dag Lieve Schat....



Dag  Lieve Hetty.

Onze Hond Hetty is afgelopen dinsdag overleden.
Ze was heel erg ziek, de dierenarts kon haar niet meer helpen..ze is onder narcose ingeslapen.
Hetty is 12 geworden. Ze was eigenlijk de hond van m'n ouders, maar zij gingen kleiner wonen en Hetty kon toen niet mee...


Ze heeft bij ons de laatste 2 jaar van haar leven nog veel plezier gehad, ook met de kinderen waar ze heel lief voor was. Ze heeft nog heerlijk buiten kunnen lopen en snuffelen en blaffen als er mensen bij ons kwamen.......Maar ze was een super lieve hond, en ze wilde eigenlijk de hele dag een beetje aandacht......en nu is ze er niet meer....zo onwerkelijk..... Sinds zondagavond, toen ze ziek werd, kom ik tot niets..Ik ben erg verdrietig en compleet van slag. Maar het zal vast wel weer ietsje beter worden, misschien morgen........


Dag lieve schat.






Hennie.


zondag 3 april 2011

Lente!



Het is lente! Heerlijk dat weer van gisteren, Naast het gewone werk nog even met Mart naar het dorp bij ons gefietst. Grote broer was naar De Hut, daar zijn ze nog steeds mee bezig! Daarna kwam een vriendin van mij op bezoek, en kwam spontaan helpen in de tuin! Nou is dat leuk, of is dat leuk! Zij heeft ook twee zonen bijna net zo oud als onze jongens, dus de oudste even naar de Hut gebracht en de twee jongste jongens hebben zich bij ons prima vermaakt. Mijn vriendin heeft de buxus geknipt! Dit is echt super geworden. Al met al lekker bezig geweest in de tuin, en natuurlijk gezellig gekletst!



Deze week, in de avond-uren vooral bezig geweest met patronen tekenen. (Er zit geen vlek op mijn tekenwerk, maar op mijn Kodak- cameraatje). Hier is niet zoveel over te vertellen, behalve dan dat ik het tekenwerk het moeilijkste vind van het project modinette!


Vrijdags ga ik altijd met mijn oudste zoon naar Expertis, extra begeleiding voor zijn dyslexie. Hij is daar van half 9 tot kwart over 9. En ik dus ook. Het eerste jaar vond ik het nog wel te doen, maar sinds Januari verveel ik me eigenlijk, deze 45 min. Want na zoveel oefenen met Tristan weet ik ondertussen wel hoe het moet.  Maar afgelopen vrijdag was zijn Juf ziek, dus Tristan hoefde niet.
Tja, en wat doe je dan, zomaar 2 uur over! (Met reistijd erbij)
En jawel, ik ben maar eens even naar de kringloop gegaan.Heerlijk even neuzen of er nog leuke spulletjes zijn. Eigenlijk vond ik dat er niet zoveel bijzonders was, maar een andere keer kan het ook weer zo anders zijn. Nog een paar oude ariadnes meegebracht,  een bloempotje voor de Pasen op tafel en een grappig schoteltje.
Mijn bezigheden voor vandaag..............

Mart heeft nog wat getekend, zo leuk!





Fijne week!


Groet, Hennie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails