dinsdag 24 mei 2011

Een Tuniek, een Taart en de Hut.

De tuniek/ jurk is af.  De zij-naad had nog wel iets meer ingerimpeld kunnen worden. Maar ik vind het goed gelukt zo. Dit tricot werkte wel makkelijk en was een leuke afleiding tussen al die patronen door die getekend werden!


 Mart is afgelopen week 7 jaar geworden. Het was de leukste dag van het jaar volgens Mart!!De taart waarop de cakejes staan heb ik een paar jaar geleden al eens gemaakt van isolatiemateriaal. Twee grote ronden uitgezaagd, en op elkaar geplak.
 Twee kleinere ronden  uitgezaagd en deze ook weer op elkaar geplakt en als laatste de kleinste twee rondjes uitgezaagd en daar weer bovenop geplakt.
Voor deze gelegenheid helemaal in folie gewikkeld en cadeau-papier om de randen geplakt.
Cakejes gekocht, met een aardbei en een vlaggetje en klaar is de school-taart.
Mart vond het geweldig om hier mee te trakteren!

Zaterdag hebben we een fietstocht(je) gemaakt. Wat een heerlijke dag was het!


We gaan hier over het bruggetje dat de jongens hebben gemaakt bij de Hut. En ja, je kan er echt over lopen, zelfs met fiets!


Aan de Hut wordt nog steeds gewerkt. Nieuw is de uitkijktoren en het cross-pad door het bos.

Het wordt al een heel bouwwerk! Fijne week!

Groet, Hennie

zondag 15 mei 2011

De tijd vliegt........

Het is alweer een paar weken geleden dat ik echt tijd maakte voor mijn blog. Vakantie gehad en ondertussen bezig geweest met patronen tekenen, mappen voor elkaar maken voor het examen de 16e (juni).
Een dag je uit geweest in de vakantie naar Kalenberg, dichtbij Giethoorn. Hier hebben we afgelopen winter een toertocht op de schaats gereden, en nu wilden we graag de omgeving bekijken . Toen hadden we een kennis die de weg wist. We dachten, we rijden er zo naar toe. De tomtom niet meegenomen.
Het koste nogal moeite om er te komen, maar na 2,5! uur rijden waren we eindelijk op de plaats van bestemming!


Afgelopen winter........ 


 

Maar het was de moeite meer dan waard! Het was werkelijk geweldig op een fluisterbootje. Het weer en de omgeving was prachtig. Tristan en ik kende de omgeving wel terug, en inderdaad wat lijkt het allemaal dan anders!

Nu de mappen in orde zijn, blijf ik bezig met het patroontekenen. Gisteravond hadden we een gezellig Feestje, een vriendin werd 40. En ik vertelde aan mijn andere vriendinnen dat ik het wel erg lastig vond, tja dat kenden ze nog wel van mij met de examens! En met de meeste examens van toen +/-  22 jaar geleden! is het ook wel goed gekomen met m'n diploma verzorgende!
Dus........ ik ga gewoon door met oefenen! 
Het was een super feestje, gezellig bijgekletst en lol gemaakt.Een tuniek moet er ook nog komen, maar de vraag is..........gaat dit lukken?Een badjas getekend en in elkaar geprutst van vliezeline.  Dit moet je kunnen binnen 3 uur. Dus ik moet nog even oefenen. De andere mouw wil ik er ook nog wel graag  bij in hebben!

Vorige week was het toch een spannende wedstrijd! Ik ben benieuwd hoe het vandaag gaat, eigenlijk hou ik niet zo van voetbal. Maar als het om je Club in de buurt gaat, en met zo'n mannen huishouding krijg je er toch altijd wel wat van mee!


Fijne week!


Groet, Hennie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails