zondag 30 oktober 2011

Halloween!!


Halloween......
Hele leuke ideeën staan op de site van Martha Stewart.
Hier staat van alles op van koken tot hele leuke ideeën met papier en stof!!
Het is de moeite waard om een kijkje te nemen.........
Natuurlijk wel  nadat je mijn berichtje hebt gelezen!!  (Ha, Ha, ).


Voor Costumiëre is het de bedoeling dat je een applicatie maakt, ik heb gekozen voor een vogeltje van Eline's huis. Deze komt dan op een geborduurd takje te zitten met knoopjes als blaadjes......wordt vervolgd.......Deze week had ik even wat tijd over, de kringloopwinkel stond op mijn lijstje om even te bezoeken. Eigenlijk was er deze keer niet veel, geen leuke kledingstukken waar ik nog wat mee kon. Geen trui of jas die ik kon vermaken tot iets bijzonders. Ja, er waren er genoeg, maar niet mijn maat, kleur, etc.
Ariadnes waren er nog wel en nog een paar andere boekjes...... deze kon ik niet laten liggen. Het is mijn Honderdste Post vandaag!!!  Toch leuk, ben nog steeds blij dat ik ben begonnen met bloggen, het geeft me een fijn gevoel dat er af en toe wordt gekeken op mijn blog!
En heel erg leuk vind ik natuurlijk de fijne reacties van iedereen!
Echt Super!!!  Bedankt !!!!


   Een hele fijne week gewenst iedereen!!


Groet, Hennie


zondag 23 oktober 2011

Pompoenen!!

Ik heb een stel nieuwe pompoenen gemaakt.  Deze zijn wel goed gelukt. 


 Ook een echt pompoen beplakt met plakvilt. Dit werkt prettig, dit plakvilt. Je kunt er van alles mee beplakken, het enigste nadeel is dat als je het ergens opgeplakt hebt, krijg je het er met geen mogelijkheid weer van  af!!!.De bloempot onder de pompoen is zit ook beplakt met dit vilt. 


Deze week bij Debby een taart gemaakt! Hij was al gebakken, wij gingen de vulling maken en de taart een leuk kleurtje geven. Debby is iemand die bij ons in de beurt woont en is begonnen met taarten en cupcake's maken. Dus wij moesten dat natuurlijk ook een keer proberen! Het was een gezellige avond, en het taart "bakken" was ook erg leuk.

Wel nog even een feestje bedacht, want er was natuurlijk niemand jarig bij ons.
 Hij kon ook in de diepvries bewaard blijven.............
(maar de diepvries was helemaal vol........(o?) .
Maar omdat het herfstvakantie was...............zijn we toch maar aan de taart begonnen!!
Hij smaakt heerlijk!!!!

En dit was het resultaat van zes dames die een taart hadden "gebakken".


Afgelopen zondagmiddag was het erg lekker weer, en ik heb dan ook een fietstocht gemaakt, heerlijk!!
Weer prachtige fietspaden ontdekt, redelijk  dicht bij ons in de buurt!

De herfst..........

Is nu echt overal aanwezig!

Maar het heerlijkste plekje was hier, lekker in het zonnetje, uit de wind........ genieten!!!


Fijne week!

Groet, Henniezondag 16 oktober 2011

Herfst met Pompoenen van stof........


Een zonnebloem in onze tuin was door de wind van de afgelopen tijd omgewaaid. We hebben hem afgesneden en wilde de pitjes eruit halen voor vetbolletjes voor de vogels. Maar we kwamen met de zonnebloem aan het kijken en vonden hem zo bijzonder dat we hem nog maar even zo gelaten hebben.
Geweldig hoe mooi de pitjes in de bloem zijn gezet, een bloem in een bloem. Dit zal altijd wel zo zijn? Maar wij hadden het nog niet eerder gezien!

We hebben deze week een bloemstukje gemaakt samen met de buurtgenoten, een leuke workshop!
De foto is niet mooi gweworden, nogal wazig, maar ik ben erg tevreden met het bakje.
In het tasje wat ik 2 weken geleden heb gemaakt zit alweer een nieuwe rits. Het was flink balen kan ik wel zeggen dat de rits na 1 week! al weer kapot ging. (De volgende keer haal ik alleen maar goede ritsen!!)
Maar er zit alweer een nieuwe in het tasje, een lastig werkje want ik had de voering nogal 'goed' vastgezet aan de spijkerstof, niet meer los te krijgen!!!
Tja, de onderkant van de voering toen maar open geknipt en met een beetje moeilijk doen heb ik er toch weer een rits in gekregen. En hij zit er nog wel redelijk netjes weer in.                                                              
 Heerlijk, ik heb de nieuwe Country Living meegebracht, Genieten!!
Ik heb een pompoen gemaakt van stof, eigenlijk is het niet zo moeilijk. Maar volgens mij heb ik de stukjes niet goed tegen elkaar gezet en heb ik nu een 'schele' pompoen! Morgen doe ik een poging om een gelijke te maken!


Mart heeft vanmorgen al weer gevoetbald, het was er heerlijk weer voor! (Wel frisjes). Zo leuk die F-jes die met z'n allen achter de bal aan rennen! En ze zijn met z'n allen zo enthousiast!!!

Vrijdagavond zijn we naar het concert van Nick en Simon geweest in het Gelredome!!!! Het was een prachtige show!!!! Super!!
We hebben heerlijk genoten van deze symphonica in Rosso!!!!!

Fijne week!

 Groet, Hennie

zondag 2 oktober 2011

Stoffenspektakel Zwolle

Woensdag zijn we naar het stoffenspektakel in Zwolle geweest. Er waren heel veel mooie bijzondere stoffen! Ik heb er zoveel moois gezien, en dan breng je toch gauw weer te veel mee! Maar in deze fleece zie ik de jongens de winter wel lekker warm doorkomen.  En natuurlijk heb ik voor mezelf ook nog een stofje meegebracht.


Tristan is deze week 11 jaar geworden! Vorige jaar had ik geen taart voor hem met zijn naam, hier was hij toen nogal teleurgesteld over.......dus toch maar weer een naam taart besteld.......

En wat een weer was het! We hebben op zijn verjaardag heerlijk buiten gezeten! Bijzonder zo'n verlate zomer!

Voor vandaag zit er een cake in de oven. Er komen nog een paar verjaardags gasten. (Het begint hier al heerlijk te ruiken....)


En al ben ik nog niet jarig.......Een vervroegd verjaardagscadeau!!! Ik ben hier super, super, blij mee.Ik vind het een geweldige fiets en kan nu heel makkelijk  (bv) naar m'n ouders fietsen die 10km verderop wonen. En de auto kan in de schuur blijven staan, geweldig!


Fijne week!
Groet, Hennie


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails