zondag 25 september 2011

Prachtige herfstdag.....

Mijn tasje is nu helemaal af!!
Een oud spijkerbroekje, wat restjes van het shirt, een oorbel,  even alles in en aan elkaar zetten en klaar!
Dit is een mooi maatje, dus het gaat zeker gebruikt worden.

Zondag is bij ons de dag dat we niet te veel doen, lekker luieren als het kan, en vandaag was het genieten van het mooie weer! Tristan en Mart vermaken zich meestal prima, en willen eigenlijk het liefst nergens naar toe! De hele week naar school en naar vriendjes. Op zaterdag naar de voetbal, lekker uitleven en de zondag lekker niksen! (Nou ja, voetballen, computeren, crossen met de fiets....bijna niets!)

Super mooi boek!
En voor mij tijd om boeken en tijdschriften te lezen.... en af en toe te freubelen....


En wat kom ik tegen in een Hobby handig van 2006. (Ja, tijdschriften worden bewaard!) Marijke van Ooijen, zij maakt de prachtigste creaties, dus toen ook al!

Nog een  fietstocht gemaakt.........

Wat een heerlijke dag was het vandaag, super genoten!!


Fijne week!!!

Groet, Hennie


zondag 18 september 2011

De Hut en nog wat gefreubel.......

Tristan en zijn vrienden hebben deze (hele) zomer aan een nieuwe hut gewerkt. Jawel, hij is op 2 meter hoogte! Geweldig, maar niet heus........Tristan heeft toen hij 7 was zijn elleboog gebroken, toen was hij ook al aan het stunten op een hut die nog geen meter hoog was! Gelukkig is dit allemaal weer goed gekomen en hij heeft er geen angst van overgehouden. Nee hij niet.......!

Maar deze hut is stevig en er zit een hek-werk om, dus we kunnen er niet afvallen, zeggen de jongens!


Er is ook een loop-brug gemaakt, alleen de leuning is nog niet helemaal af...... De jongens vinden dit niet zo'n probleem.....

..
Het dak wordt gelegd met riet, en dat wordt er allemaal opgeknoopt! Alles is met de hand  gemaakt, ze hebben er veel plezier, en in de zomer-vakantie hebben ze er zelfs een paar keer gegeten.Het shirt is af. De hals is wat uitgediept en met de lock heb ik er een biesje langs gezet.
De onderkant en de mouwen afgewerkt en klaar!
Van dit kleine spijkerbroekje ben ik een tas aan het maken,  de stof die ik over had van het shirt gebruik ik voor de binnenkant. Natuurlijk wordt het een tasje met rits!


De lessen voor Costumière zijn ook weer begonnen! De eerste blouse is weer getekend!


Er was een fancy-fair bij ons in het dorp en daar lagen nog prachtige bladen voor een klein prijsje, en die kon ik natuurlijk niet laten liggen....


                                                                     Fijne week!!!
                                                                   Groet, Hennie


zondag 11 september 2011

Zonnebloemen, Stitchery, en Mini-beer!

Heerlijk het is weer zonnebloemen tijd!! De herfst vind ik altijd een fijn jaargetijde, met z'n regen-buien maar ook met z'n heerlijke nog wat zomerse dagen.
Dit jaar dan ook zelf wat zonnebloemen gezaaid, en ze zijn best mooi geworden.

Tja, de vakantie is weer voorbij, de jongens weer naar school. En natuurlijk is de voetbal ook weer begonnen! Mart is voor het eerst begonnen met voetballen en hij vond de training erg leuk!
Tristan zit dit jaar voor het eerst in D1, en hij vind het heel erg leuk. Hij is heel erg trots dat hij van E3 naar D1 is gegaan. (Wij natuurlijk ook!)


Ik ben met dit project bezig! Wat zal het worden? Iedereen die me wat langer kent, weet dat het antwoordt nog wel even op zich kan laten wachten. Heb geduld.......

 Een shirt ben ik aan het maken, maak het nou even af, Hennie!

Deze stitchery is al wel af, maar de afwerking komt nog..... Het gaat een tasje worden voor mijn  handwerkjes. Het patroontje komt van jookies Handwerken. In de vakantie heb ik een workshop bij haar gedaan, erg leuk!


Met Mini-beer gaat het ook aardig goed, dit is een probeersel. Hier wordt ook aan gewerkt de komende tijd.
Kortom van vervelen is geen sprake!

Natuurlijk staan we vandaag even stil bij wat er 10 jaar geleden gebeurd is.
Net als ieder ander weet ik nog wat ik aan het doen was toen we dit verschrikkelijke nieuws hoorden.

Herdenking 9/11


Groet, Hennie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails