vrijdag 8 oktober 2010

Stoffenbeurs, Modinette en een Verjaardagsfeestje.

Ik ben afgelopen zondag heerlijk naar de stoffenbeurs geweest. Het was erg mooi weer en in het begin was het lekker rustig, zodat je overal goed kon kijken. En Natuurlijk heb ik nog wat meegebracht, natuurlijk ook weer veeel te veel. Maar er waren zulke leuke stoffen, die kon je gewoon niet laten liggen! Ik heb wat fleece voor de jongens meegebracht, tricot voor mezelf (en nog wat andere stofjes!).Klosjes garen en lock-garen.


 Wat verschillende kleuren klosjes zijn altijd handig, voor als er eens een gaatje in de boek zit, of als er een broek korter gemaakt moet worden. Dan wil ik daar toch wel graag ongeveer dezelfde kleur garen bij. Deze week ook bezig geweest met mijn opdrachten voor de cursus modinette! De rok had ik al getekend voor mezelf, nu zit hij in elkaar met een rits en split achter en met voering. De zoom moet er nog in.
Verder ben ik nu bezig om een trui te tekenen voor de jongens (en deze dan te maken). Op zich is het wel te doen, maar als je gewend bent om van een patronenblad je patronen te halen, is dit toch wel even wennen.
En wat ik nog meer mis is als je het zelf tekend, de werkbeschrijving van hoe je iets maakt! Maar ook dat went wel, al met al vind ik het erg leuk om te doen. En hoop ooit nog Coupeuse te worden! Maar dan moet ik nog wel iets harder opschieten dan dat ik het afgelopen jaar heb gedaan, anders wordt het niet wat.

Voor de volgende week moet ik nu een lapje smocken! Wauw, ik ga mijn best doen!We hebben de afgelopen week het partijtje van onze oudste zoon gevierd! We hadden bij ons in de buurt een speurtocht  bedacht met foto's, opdrachten waarbij ze een stuk van het document konden verdienen, en als ze dat compleet hadden, dan konden ze de schat zoeken!
 Vond het nog wel een hele organisatie voor 15 kinderen! Maar het is allemaal gelukt, en iedereen was tevreden. Ze hebben zich in iedergeval prima vermaakt, er is geen verkeerd woord gevallen! Ik ben erg blij dat Tristan het erg leuk vond, en ik ben blij dat we dit weer gehad hebben.
15 kinderen is eigenlijk veel te veel, maar Tristan is een jaar blijven zitten en heeft ook nog vriendjes uit zijn oude klas waar hij veel mee om gaat. Het was een overweging wat we hebben gemaakt. Dus nu hebben we iedereen maar uitgenodigd, maar hebben we wel een goedkopere variant van een partijtje gekozen. Want met zoveel kinderen ergens naar toe gaan, dat wordt me echt te duur.
De speurtocht, we hebben ze in twee groepen verdeeld.
Eén opdracht was: teken een zelfportret! Dit was leuk!Ze mochten ook nog een ballon scheren! Dit was een succes, één groep was slim, en ging scheren met de achterkant!
We hadden ook nog een opdracht, van dat ze van alles moesten verzamelen. Bv: 2 eikels, 10 maïskorrels een takje van 5,5 cm, een steen van 1 bij 1 etc. Ik heb geprobeerd om het een beetje grappig te houden. Maar wel op zo'n manier dat ze het toch wel gingen doen. En dat is wel gelukt.

Op het laatst had ik een schatkist verstopt met snoep erin. Na de speurtocht hebben ze nog even bij ons gespeeld, de ene helft buiten en de andere helft binnen. We hadden de keuken omgebouwd tot klein lego-world. We hadden nog een stukje oude vloerbedekking en daarop hebben de jongens het lego wat ze hadden op gelegd. Dit vonden ze ook leuk.
Al met al   vanalles gedaan deze week, dus niet zoveel tijd gehad om te bloggen!
Ik zal de komende dagen eens wat vaker weer achter de computer gaan zitten!


Fijn weekend!

Groet, Hennie

5 opmerkingen:

THEA zei

Hoi Hennie,

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Tristan!

Onze Tristan werd gisteren 8 jaar!Hij is onze oudste kleinzoon!
Ik blijf de naam leuk vinden!

Fijn weekend, groetjes Thea

Chrissie zei

Helemaal geslaagd zo te lezen, wat een feest!!!
Meid, dat je daar tegen kunt met al die kin deren, stoer hoor.
Ik vind je gekochte spulletjes erg leuk en dan je rokje, echt super!!!
Veel succes met smocken, dat gaat je vast lukken, het is zo leuk om te doen!!!
Knuffels Chrissie

Schunsland zei

Wat leuk, dat je nog steeds voor Modinette kan leren.
Mijn modinette diploma heb ik 36 jaar geleden gehaald.....
Het lijkt allemaal moeilijk, dat zelf tekenen, maar dat is het niet...( hoor mij, makkelijk praten als je he al kan)

Schunsland zei

Sorry, ik heb met het verkeerde blog bij je gereageerd,het is via mijn tuinblog, maar het moest eigenlijk mijn naaiblog Twist zijn...

Michaja zei

Nog van harte gefeliciteerd met je zoon! Leuk idee een speurtocht. Heb ik vroeger ook nog wel gedaan maar dan op de fiets!
Groetjes Michaja

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails