zondag 13 maart 2011

Jasje, en Kunstenaars leerlingen

Dit jasje van de buurvrouw had en flinke kraag, daarom droeg ze dit eigenlijk niet meer. Ze wilde graag een kraag met wat minder volume. Na wat denkwerk, hoe pak ik dit aan?? Is het uiteindelijk voor elkaar gekomen. De hele kraag eraf gehaald, wat kleiner gemaakt. En er andersom er weer aangezet.. De onderkraag boven, in de bovenkraag zaten allemaal witte streepjes, omdat dit spijkerstof is. De staander uit de kraag gehaald, zodat de kraag wat platter ligt.
Alles uit elkaar gehaald, en weer op maat geknipt.En dit is het resultaat geworden. Nu ik de foto bekijk, zie ik dat de rever niet helemaal goed zit. Maar een nieuwe foto wordt lastig...... Dan zou ik eerst naar mijn buurvrouw moeten gaan voor een nieuwe foto........ Het bandje wat langs de rever zit, doorgestikt met dik jeans-garen, dat was nog even lastig. Weet iemand hoe je dit anders zou kunnen doen? Verder ben ik tevreden met het resultaat. De buurvrouw ook, dat is natuurlijk het belangrijkste!! Een leuk project!

Mart en Tristan zijn op school aan het verven geweest. Ik vind het prachtig geworden! Eén Juf op school is kunstenares, zij geeft dan ook deze tekenles. Ze maken dan ook de prachtigste dingen, dit is er één van.


Gemaakt door Mart (6jaar)
Gemaakt door Tristan (10 jaar)
De Marie -Clare  kreeg ik van een mede cursist van de Modinette cuscus. Leuk, hé  Een heerlijk blad, en erg leuk zomaar een kadootje!


 Eén bladzijde uit de Marie Claire, hier zijn ze ook
geinspireerd door het verven.


Beer Bruno ligt nog steeds in de wachtkamer............
Hij heeft engelen geduld.......   gelukkig.....Fijne week!!

Groet, Hennie

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou die kraag zit toch goed, ik vind het maar knap. Doe het je niet na. Leuk die kaarten, ze zijn behoorlijk creatief, van wie zouden ze dat toch hebben?

Chrissie zei

Neem me niet kwalijk, maar die Mart en Tristan worden vast ook kunstenaars hoor.
Net als hun ma, maar die is meer een tovenaar.
Hoe jij dat voor elkaar hebt gegoocheld met die kraag, SUBLIEM!!!
Echt super handig zo een buuf!!!
Knuffels Chrissie

Kim zei

Wat knap de je die kraag zo kan vermaken! Ik zou niet weten hoe ik er aan moest beginnen. Ziet er echt heel mooi uit. Ik vind het veel mooier dan zoalst het was! Goed gedaan!

En wat een kunstenaars die Mart en Tristan, ik vind de schilderijtjes echt superleuk!!! Die kun je toch overal ophangen, zo leuk, dat staat overal!

Michaja zei

Wat knap dat jij dat kan zomaar een nieuwe kraag aan een jasje maken!
Wat een prachtige kunstwerken hebben je kinderen gemaakt zeg. Ik vind de kleuren ook zo mooi.
Inderdaad de Marie Claire Idées is leuk ook al verschilt het wel van maand tot maand vind ik.
Fijne nieuwe week!
Groetjes Michaja

Schunsland zei

Jee, wat knap van die kraag.. ik zou er al niet aan beginnen;)
En die schilderijtjes... wauw, geweldig, ben daar maar zuinig op, het is net 'echte' kunst.
Die komen toch wel op een mooi plekje te hangen zeker?

Je beer 'bromt'nog niet?

Oma Nijn's Country Huis zei

knap van je,zo je kleding vermaken.ik kan het niet.mijn dochter is ook zo handig,alhoewel ik vroeger best meisjes kleertjes heb gemaakt,maar dat is klein spul..prettige Zondag hoor.oma nijn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails